Raw kakaové produkty. Chutné a zdravé "super potraviny " ktoré vám zaručene dodajú energiu a doplnia minerály a vitamíny.

Popis ponuky
O zľave

Kakao je známe ľudstvuvyše 2000 rokov a bolo aj ako nazývané "potrava bohov". Starovekí Mayovia a Aztéovia ho využívali pri liečení a nápoj pripravený z kakaových bôbov mohli piť iba vládcovia. Po tom čo sa však kakao dostalo kakao v stredoveku aj do Európy, stalo sa obľúbenou pochúťkou nie len kráľov. Cenené boli okrem jeho lahodnej chuti aj jeho afrodiziačné účinky. Kakaové boby však môžu ponúknuť oveľa viac.

Bôby kakaa v sebe ukrývajú mnoho cenných látok, vitamínov a minerálov akými sú horčík, železo, zinok, meď a mnohé iné. Okrem toho obsahuje kakao aj vysoké antioxidačné účinky, ktoré sa vyrovnávajú bobuliam Acai alebo čučoriedkam.

Je vedecky dokázané, že látka Theobromin nachádzajúca sa v kakau:

  • stimuluje centrálny nervový systém,
  • uvoľňuje svalstvo a rozširuje cievy,
  • napomáha znižovanie krvného tlaku,
  • stimuluje srdce
  • pôsobi povzbudivo

Kakao vás nielen dobije energiou a zlepší dokonca náladu! Obsahuje totiž látky fenyletylamín, ktorý pomáha pri depresiách a aj trypofan, ktorý je nazývaný aj hormón dobre nálady.

Liečivé účinky kakaových bôbôv vám ponúkame v nasledujúcich BIO raw kakaových produktoch.

RAW Nepražené kakaové bôby BIO

Tieto "surové", nepražené kakaové bôby sa iba fermentujú na slnku, a tým si uchovávajú prirodzený obsah enzýmov a ostatných antioxidačných látok.

Zloženie

  • 100% nepražené BIO kakaové bôby
  • Hmotnosť: 100g
  • Krajina pôvodu: Guatemale

Použitie

Z nepražených kakaových bôbov môžete vyrábať napr. Mandľovo-kakaové mlieko, kakaový krém z datlí a konopného semienka, kakaové guľôčky s kokosovým maslom a mnoho ďalších pochutín - alebo je chrúmať proste len tak - ako "oriešky" s neodolateľnou horkou chuťou.

Skladovanie: Skladujte v suchu v uzavretom obale

RAW Nepražené drtené kakaové bôby BIO

Tieto "RAW" kakaové kúsky sa získavajú drvením celých nepražených kakaových bôbov. Drvené bôby sú chrumkavé a vďaka svojej čokoládovej chuti sa používajú na priamu konzumáciu alebo na obohatenie rôznych pokrmov. Sú cenené a vyhľadávané pre svoje jedinečné chuťové vlastnosti a vysokú kvalitu.

Zloženie

  • 100% BIO RAW nepražené drvené kakaové bôby
  • Hmotnosť: 250 g
  • Krajina pôvodu: Guatemale

Použitie

Drvené bôby sú vhodné do cereálií, smoothies, jogurtov, zmrzliny, alebo ich môžete konzumovať priamo.

Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 30 ° C a relatívnej vlhkosti 60%. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

RAW Kakaový prášok BIO

Raw (surový) kakaový prášok sa získava z nepražených kakaových bôbov. Pri výrobe sú bôby jemne melú za nízke teploty, aby zostali zachované pôvodné nutričné látky a vône. Východiskovou surovinou pre získanie kakaového prášku sú jedny z najcennejších kakaových bôbov Arriba. Tie sa vyznačujú mimoriadnymi chuťovými vlastnosťami, prevláda chuť tropického ovocia s kvetinovými tónmi.

Zloženie

  • 100% BIO prášok z kakaových bôbov Arriba Nacional
  • Hmotnosť: 250 g
  • Krajina pôvodu: Peru

Použitie

Raw kakaový prášok je skvelou a praktickou ingrediencií pre výrobu všetkých čokoládových a kakaových pokrmov, nápojov a dezertov, pretože sa chová ako bežný kakaový prášok. Môžete ho použiť v rade chutných receptov na dezerty a nápoje - napr. Mandľovo-kakaové mlieko, kakaový krém z datlí a konopného semienka, kakaový krém z kakaového masla, kakaovo-kokosové guľôčky s medom a kokosovým maslom a mnoho ďalších.

Skladovanie: Skladujte v suchu v uzavretom obale

RAW Nepražená kakaová hmota BIO

RAW kakaová hmota sa získava z nepražených kakaových bôbov Criollo pestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva. Výroba RAW kakaovej hmoty prebieha za nízkej teploty, a tým si hmota uchováva nielen skvelé chuťové vlastnosti, ale aj významné nutričné prvky vrátane aktívnych enzýmov.

Kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Býva tiež označovaná ako 100% čokoláda a ocenia ju všetci, ktorí preferujú prírodné nespracované potraviny. Avšak môžeme ju použiť aj v kuchyni pri príprave cukroviniek.

Zloženie

  • BIO RAW kakaová hmota, kúsky
  • Hmotnosť: 250 g
  • Krajina pôvodu: Peru

Použitie

Kakaová hmota slúži ako základná surovina na výrobu čokolády. Môžete ju jesť len tak alebo pridať do pokrmov, ktoré máte radi. Vhodná je do müsli, jogurtu, na pečenie i varenie.

Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti 50-60%. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Nepražené kakaové maslo BIO

RAW kakaové maslo sa získava lisovaním surovej kakaovej hmoty získanej z nepražených kakaových bôbov Criollo pestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva. Lisovanie sa vykonáva za nízke teploty - nedochádza tak k strate dôležitých živín a enzýmov, maslo je tepelne stabilný, obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré zabraňujú žltnutiu, a uchováva si jemnú vôňu a chuť horkej čokolády.

Klasické využitie pre kakaové maslo je pri výrobe čokolády. Avšak môžeme ich používať aj v kuchyni pri príprave koláčov, dezertov, sušienok, zmrzliny a iných pokrmov. Je tiež výborným prírodným prostriedkom v každodennej starostlivosti o pokožku - zjemňuje a hydratuje pleť a má výborné regeneračné vlastnosti.

Zloženie

  • BIO RAW kakaové maslo, kúsky
  • Hmotnosť: 250 g
  • Krajina pôvodu: Peru

Použitie

Kakaové maslo sa používa pri výrobe čokolády (zjemní chuť), do čokoládových poliev (pri krájaní nebude poleva praskať), zmrzliny, na smaženie, pečenie - mäsa, sladkých pokrmov.

Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti 50-60%. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Recenzie k ponuke0
0 recenzií
Táto ponuka nemá žiadne recenzie.
Kúpené:
502x
Vyprší:
zajtra
Poskytuje:


3,90 €
6,50 €
Viac o ponuke

Tieto ponuky by vás mohli zaujímať