Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Vytúžený relax v obľúbených Dudinciach s kúpaním, wellness, procedúrami a polpenziou v hoteli Hviezda.

56
Popis ponuky

Podľa legendy blahodarné účinky získali miestne pramene vďaka magickej sile víly Dudinky. Tá miestnou vodou vrátila život synovi rímskeho vojvodcu a ponechala jej liečivú moc aj pre nasledujúce generácie. Rimania si ňou skutočne liečili svoje choroby a zranenia z bojov v travertínových prírodných bazénoch. Táto pamiatka sa príznačne nazýva Rímske kúpele.

Dudinské pramene obsahujú kombináciu sírovodíka a oxidu uhličitého. Jej prirodzená teplota je 27,2 °C. Podobné zloženie majú už len pramene v Japonsku a vo francúzskych kúpeľoch Vichy.

Dudinské Travertíny – vznikli vyzrážaním vody okolo minerálnych prameňov. Sú chráneným prírodným útvarom, ktorý sa nachádza v parku v kúpeľnom areáli Dudiniec.

Dudinka termálne kúpalisko. 4 bazény s teplotou vody od 28 do 33 ˚C – v detskom bazéne, bazéne s vodnými atrakciami, rekreačnom bazéne a minerálnom bazéne s liečivou vodou.

Športové možnosti – v hoteli a jeho okolí si môžete zahrať tenis, bedminton, fitnes centrum, požičovňa bicyklov, Adventure golf, squash, bowling, stolný tenis...

Cyklotrasy – Hontiansky región ponúka aj široké možnosti pre športové vyžitie s množstvom turistických chodníkov a cyklotrás.

Lyžovanie – Milovníci zimných športov si prídu na svoje pri Richňavských jazerách, Novej Bani alebo v Lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici

Vínne pivnice – kým dudinská voda pôsobí blahodárne zvonku, miestne víno vo vnútri. Ochutnávka lahodných vín spolu s výkladom a ich históriou.

V okolí odporúčame výlet do kaštieľa v obci Svätý Anton, ktorý je známy svojou časovou symbolikou (4 vchody, 7 arkád, 12 komínov, 52 izieb, 365 okien). Neďaleko je aj rázovitá obec Sebechleby s pamiatkovou rezerváciou ľudovej architektúry Stará hora či mestá Levice a Zvolen. Vrcholom pre milovníkov histórie a architektúry je určite Banská Štiavnica, ktorej honosné budovy pripomínajú niekdajšie bohatstvo a slávu banského mesta.

Zobraziť menejZobraziť viac
Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť