Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

5-dňový letecký zájazd do Ríma z Bratislavy s ubytovaním, raňajkami a službami sprievodcu.

Popis ponuky

1. deň

odlet z Bratislavy v ranných hodinách, prílet do Ríma, autokarový transfer na hotel, odloženie batožiny. Presun do centra a návšteva dominánt „večného mesta“ - romantická fontána di Trevi, Španielske námestie so známymi španielskymi schodmi, Piazza del Popolo s egyptským obeliskom, Piazza Navona, Pantheon. Vo večerných hodinách návrat na hotel.

2. deň

raňajky, presun do centra, prehliadka veľkolepých pamiatok starobylého Ríma - Koloseum a Forum Romanum (prednostný vstup), Kapitol, Benátske námestie s pamätníkom Viktora Emanuela II., Trajánovo fórum, či rímske kostoly plné umenia a prekvapení. Obdivujte diela umelcov ako Raffaela, Michelangela či Caravaggia v uliciach starobylého Ríma, ktorý je múzeum sám o sebe. Vo večerných hodinách návrat na hotel.

3. deň

raňajky, návšteva Vatikánu, prehliadka najznámejších kresťanských pamiatok - Námestie sv. Petra s Bazilikou s hrobkami pápežov a možnosťou vystúpiť na kupolu Baziliky, odkiaľ sa naskytá jedinečný výhľad na Rím. Návšteva Vatikánskych múzeí (prednostný vstup a slovenský výklad), so svetoznámou Sixtínskou kaplnkou s prekrásnymi renesančnými freskami Michelangela, Raphaela a Botticelliho. V poobedňajších hodinách návšteva Anjelskeho hradu (Castel Sant’Angelo), ktorý kedysi slúžil ako pápežská rezidencia. V podvečerných hodinách návrat na hotel.

4. deň

raňajky, pokračovanie v návšteve sakrálnych pamiatok - Bazilika Santa Maria Maggiore, ktorá bola od ranného stredoveku vyhľadávaným cieľom pútnikov. Jej veľký význam sa vyznačuje aj tým, že pri hlavnom oltári smie omšu vykonávať len pápež. Následne návšteva Baziliky sv. Jána v Lateráne, ktorá patrí medzi najzaujímavejšie stavby Ríma a je najdôležitejším chrámom katolíkov. V poobeďňajších hodinách možnosť nákupov na Piazza di Spagna, či Via Condotti.Vo večerných hodinách návrat na hotel.

5. deň

Raňajky, autokarový transfer na letisko, odlet z Ríma.

Hotel Vila Giulia***

Hotel Vila Giulia*** ponúka 24-hodinovú recepciu, bar a bezplatné Wi-Fi pripojenie vo verejných priestoroch. Nachádza sa 5 minút chôdze od stanice rýchlovlaku, ktorým sa pohodlne prepravíte do centra Ríma za 20 minút. Izby sú klimatizované, s vlastnou kúpeľňou a toaletou, vybavené minibarom. Raňajky formou bufetu.

Zobraziť menejZobraziť viac
Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť

50
50
50
50