Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Liečebný pobyt v Kúpeľoch Horný Smokovec pre deti a doprovod s plnou penziou i procedúrami.

10
Popis ponuky

Kúpele Horný Smokovec sú najvyššie položené kúpele pre deti a tínedžerov na Slovensku (960 m n. m.). Sú to jediné tatranské kúpele na liečbu nešpecifických ochorení dýchacích ciest. Nachádzajú sa na území Tatranského národného parku v centre mesta Vysoké Tatry. Vysokohorská klíma sa vyznačuje dostatkom slnečného svitu, čistým vzduchom a teplotnou inverziou. Výsledky liečby sú v dlhodobom sledovaní výborné.

Všetky krásy Tatier sú z Horného Smokovca na dosah ruky - lanovkou z Tatranskej Lomnice na Lomnický štít, električkou na Štrbské pleso či pohodlnou prechádzkou na Hrebienok. Do atraktívnych pamiatkových regiónov Slovenska ako Levoča, Spišský hrad alebo Červený Kláštor.

Hlavnou liečebnou procedúrou je klimatoterapia,účinná najmä vtedy, keď je jej charakter odlišný od podnebia v trvalom bydlisku. Svojimi vlastnosťami ovplyvňuje ochorenie a stimuluje v organizme procesy, ktoré zvyšujú jeho obranyschopnosť.

Inhalačná liečba

Spočíva v tom, že liečebnú látku vieme „dopraviť“ až do tých najmenších priestorov dýchacieho systému. Dochádza k skvapalneniu hlienov, mobilizácii riasinkového epitelu v dýchacích cestách, čo uľahčuje vykašliavanie. Tým, že k inhalácii používame predovšetkým liečivú minerálnu vodu, nie sú pacienti zaťažení chemickými látkami.

Liečebná rehabilitácia

Dýchacia gymnastika je súbor cvičení zameraných na dýchanie, najmä na jeho rytmus a hĺbku dychu. Posilňujú sa dýchacie svaly, nacvičuje bránicové dýchanie. Využíva sa skupinová aj individuálna liečba.

Deti cvičia za použitia rôznych pomôcok – fitlopta, rebriny, rôzne druhy loptičiek a iné náradie. Pre vekovú skupinu detí do 6 rokov existuje séria špeciálnych cvičení. Všetky cvičenia sú pod odborným dohľadom.

Svetloliečba

Používa sa solux a bioptron. Pri tejto liečbe sa využíva viditeľná aj neviditeľná časť svetelného spektra. Ovplyvňujú sa zápalové procesy, urýchľuje sa hojenie.

Teploliečba

Pri tejto liečebnej procedúre pri ochoreniach dýchacích ciest sa pôsobením tepla a následnom prekrvení ohrievaného miesta uľahčí odkašliavanie a uvoľňujú sa spazmy svalstva za pomoci tepelných médií.

Plávanie

Je všeobecne známe, že plávanie je vhodným športom najmä pre alergikov a astmatikov. Sú pri ňom zapojené všetky svalové skupiny, dôležitá je správna koordinácia dýchania. Hravou formou sa dieťa učí dýchať nosom. Pacienti využívajú bazény v okolitých zariadeniach.,

Sauna

Pôsobením vysokej teploty, striedaním tepla a chladu dochádza k prekrveniu celého tela, mobilizuje sa endokrinný aj imunitný systém. Organizmus sa potením zbavuje škodlivín - využíva sa suchá a parná sauna, takisto svetelné spektrum. Teplota v suchej saune je do 100 °C (v závislosti od veku dieťaťa).

V parnej saune do 80 °C, vlhkosť vzduchu od 70 - 90 %.

Masáže

Masážnymi technikami jednotlivých častí tela sa dosahuje prekrvenie a uvoľnenie svalstva. Pacient nadobúda pocit uvoľnenia a pohody.

Dôležitou súčasťou liečby v zariadení je pohybová aktivita, ktorá sa vykonáva pod odborným dozorom. K dispozícii máte futbalové, volejbalové, basketbalové ihrisko a tenisový kurt. Pre najmenších je zriadený aj detský kútik.

Počas liečenia tu dochádza k celkovej zmene režimu (dietetického, pohybového), deti trávia všetok voľný čas vonku, nesedia pri televízoroch a za počítačmi. To výraznou mierou ovplyvňuje zdravotný stav. Po návrate domov trpia menším počtom (alebo žiadnym) infektov, znižuje sa spotreba liekov, rodičia nie sú nútení ostávať s dieťaťom doma – čo je nesporne ekonomický efekt.

Deti nevymeškávajú vyučovanie, sú celkovo pozitívne naladené. Chodia na výlety a túry k potokom, vodopádom, do jaskyne, kde sa prirodzeným spôsobom vytvárajú aerosóly a negatívne ióny. Vzduch je čistý, bez baktérií, prachu a peľov. Zároveň blahodarne pôsobí slnečný svit.

  • Smokovecká kyselka
  • Hrebienok – Bílikova chata
  • Hrebienok – Studenovodský vodopád
  • Hrebienok – Zamkovského chata – Rainerova chata
  • Hrebienok – Skalnaté pleso
  • Tatranská Kotlina – Belianska jaskyňa – Chata Plesnivec
  • Biele vody – Chata pri Zelenom plese
  • Okruh okolo Štrbského plesa
  • Štrbské pleso – Jamské pleso
  • Štrbské pleso – Chata pri Popradskom plese

Autobusové spojenie: konečná stanica diaľkových autobusov je Starý Smokovec alebo Poprad. Do Horného Smokovca sa dostanete električkou smerom na Tatranskú Lomnicu.

Vlakové spojenie: Cestovný lístok si kúpite do stanice Horný Smokovec cez Poprad a Starý Smokovec. V Poprade prestúpite na električku smerom na Starý Smokovec. Tam prestúpite na električku, smer Tatranská Lomnica. Vystúpite na druhej zastávke, v Hornom Smokovci. Kúpele sa nachádzajú nad cestou oproti zastávke.

Zobraziť menejZobraziť viac
Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť