Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Slovenské via ferraty s certifikovaným horským sprievodcom a aj s najdlhším lanovým mostom.

21
Popis ponuky

Na Slovensku sú via ferraty ešte stále novinkou, aj preto máme na výber len z malého množstva. A čo via ferrata vlastne je? Je to trasa zaistená pomocou umelých prvkov (oceľového lana a železných stupov, kramlí), ktorou sa z dôvodu bezpečnosti postupuje s ferratovým výstrojom (prilbou, tlmičom pádov a horolezeckou sedačkou).

Vyberte si jednu zo slovenských via ferrat a absolvujte ju pod dozorom nášho medzinárodného horského sprievodcu UIMLA. Sprievodca Vám rovnako vysvetlí, ako sa správne a bezpečne pohybovať na via ferrate, čo robiť v rôznych krízových situáciach a ako im predchádzať.

Všetky via ferraty v Kremnických vrchoch sa nachádzajú na vrchu Skalka pri Kremnici, v oblasti Severné skaly. Severné skaly sú z andezitového zlepenca, situované sú priamo na hrebeni a poskytujú nádherné výhľady na banskobystrickú stranu. Z hrebeňa padajú 70m na východnú stranu a tvoria steny, komíny a vežičky, ktorými vedú via ferratové cesty. Okrem via ferrát rôznej obtiažnosti obsahuje oblasť aj 15 metrov dlhý Tibetský most, 37 metrov dlhú zvislú lanovú sieť a 80 metrov dlhý visutý most. Keďže oblasť poskytuje viac kratších via ferrat, s horským sprievodcom prejdete viaceré, podľa vašej chute a podľa časových aj fyzických schopností.

Medzi najmladšie via ferraty na Slovensku patrí via ferrata Dve veže, jediná via ferrata na Liptove. Oblasť pozostáva z 2 dominantných skalných veží a 1 vedľajšej. V oblasti sa nachádzajú 3 trasy ferratového charakteru s rôznymi stupňami obťažností a turistický chodník smerujúci na vrch mimo ferratových trás. Oblasť ponúka viac kratších via ferrat, s horským sprievodcom preto prejdete viaceré, podľa vašej chute a podľa časových aj fyzických schopností.

Via ferrata HZS Martinské hole sa nachádza v koryte Pivovarského potoka. Pre prístup k začiatku via ferraty postupujeme po červenom turistickom značenom chodníku, ktorý je aj súčasťou samotnej via ferraty až kým sa nenapojí na modrý značený chodník z Bystričky po Martinské hole. Pri prechode via ferratou môžeme využiť aj visutý most a v závere máme na výber z 2 obtiažnostných variant.

Zobraziť menejZobraziť viac
55 €
70 €

Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x
55 €
70 €

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť

14