Nôž s univerzálnym využitím zastane v kuchyni takmer akúkoľvek prácu. Krájajte ovocie, zeleninu, mäso, syry, údeniny alebo chleba, odstráňte šupiny z rýb. Čepeľ je dizajnovaná pre všetky kuchynské úkony a manipulácia s nožom je pohodlná a príjemná aj pri dlhšej práci.
Určené na: všestranné využitie
Dĺžka noža: 25,8 cm
Dĺžka čepele: 15 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Hmotnosť: 51 g
Materiál: nerezová ocel + ABS plast
Šéfkuchársky nôž
Šéfkuchársky nôž by nemal chýbať v žiadnej kuchyni. Má univerzálne využitie - dlhá a široká čepeľ je zvlášť vhodná pre krájanie veľkých kusov potravín. S ľahkosťou krájajte a koste ovocie, zeleninu, mäso, ryby, pečivo, orechy, bylinky, skrátka čokoľvek vás napadne.
Určené na: univerzálne využitie
Dĺžka noža: 32,8 cm
Dĺžka čepele: 20 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Hmotnosť: 114 g
Materiál: nerezová ocel + ABS plast
Plátkovací nôž
Odolný a spoľahlivý nôž Samura Harakiri s krátkou čepeľou sa vám výborne osvedčí pri krájaní a čistení ovocia a zeleniny. Vyvážená ergonómia a nízka hmotnosť umožňujú pohodlnú prácu so surovinami aj po dlhšiu dobu. Ostrá časť má tenkú a veľmi ostrú špičku.
Určené na: ovocie a zelenina, huby a ďalšie potraviny, krájanie a čistenie
Dĺžka noža: 20,8 cm
Dĺžka čepele: 9,9 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Hmotnosť: 47 g
Materiál: nerezová ocel + ABS plast
Nakiri
Klasický japonský nôž Nakira vyzerá trochu ako sekera a slúži k rýchlemu krájanie ovocia, zeleniny a byliniek. S tenkou čepeľou z jednovrstvovej ocele nakrájate suroviny najemno aj nahrubo behom chvíle a bez námahy. Suroviny sa počas krájania nedeformujú, získate vždy úhľadné plátky alebo kocky.
Určené na: ovocie, zelenina, listové šaláty, bylinky
Dĺžka noža: 30 cm
Dĺžka čepele: 17 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Hmotnosť: 129 g
Materiál: nerezová ocel + ABS plast
Santoku
Santoku v preklade znamená "tri druhy použitia" - krájanie, rezanie a sekanie. Využitie noža je skutočne univerzálne, nakrájate s ním širokú škálu potravín.
Určené na: univerzálne využitie
Dĺžka noža: 29,5 cm
Dĺžka čepele: 17,5 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Hmotnosť: 112 g
Materiál: nerezová ocel + ABS plast
Nôž nevyžaduje pri krájaní žiadne veľké úsilie. Jeho dĺžka a tvar sú dizajnované pre pohodlné zvládnutie mnohých potravín.
Ešte dôležitejšia ako ostrosť je ergonómia noža. Nože Samura majú ergonomický tvar, ich používanie je skutočne pohodlné a nože sa zbytočne neničia.
Odporúčame umývať nože ručne pod tečúcou vodou, bez použitia abrazívnych prostriedkov, a hneď ich utrieť do sucha. Za jeden cyklus v umývačke riadu sa nôž síce nezničí, ale pravidelné umývanie môže viesť k deformácii.
Nože Samura vydržia pri správnom zaobchádzaní veľmi dlho ostré. Pre predĺženie ostrosti ich odkladajte do držiakov alebo stojanov určených priamo na nože. Neskladujte ich spoločne s príbormi alebo iným kovovým náčiním, mohlo by dôjsť k predčasnému otupeniu.
Životnosť noža predĺžite aj výberom vhodnej krájacej dosky. Používajte drevené, termoplastické alebo polyuretánové dosky, naopak nevhodné sú kamenné, sklenené a porcelánové.
Nezabudnite na pravidelné ostrenie. Nože ostrite pravidelne a včas. Na reznej hrane noža sa postupom času odhaľujú mikroskopické defekty, ktoré síce nie sú voľným okom vidieť, ale ovplyvňujú kvalitu rezu a majú tendenciu sa prehlbovať. Pri dlhodobom zanedbávaní starostlivosti môže dôjsť až k znehodnoteniu noža. Pravidelné brúsenie naopak tieto defekty zahladí a zachová dokonalú ostrosť, pre ktorú si nôž Samura kupujete.