Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Šachové tréningy online pre každého – rozviňte svojich 10 hlavných zručností.

25
Popis ponuky

Učíme ľudí rôznych vekových kategórií hrať šach a zlepšujeme ich v ňom, aby si rozvíjali myslenie a dosahovali tak efektívnejší a hlavne kreatívnejší život. Zakladáme si na 3 základných hodnotách:

1. Koncepcia/systém - overené praxou. Nemusíte vedieť, čo trénovať, máte od nás vytvorený tréningový plán a materiály na rôznych úrovniach.

2. Profesionalita - dostávate od nás tréningové materiály podané profesionálnymi trénermi a profíkmi.

3. Efektivita - využívame interaktivitu - tréner vám povie, kedy si lekciu zastaviť, zamyslieť sa nad danou situáciou, vyriešiť ju a kedy pokračovať ďalej.

Šachové tréningy sú šachový domov pre všetkých :)

- Na šachu je zaujímavé to, že jestvuje po našom boku tak dlho, že ho môžeme považovať za akýsi mnohogeneračný druh činnosti. Šach rady hrajú deti, radi si ho zahrajú ľudia v strednom veku a dokážu ho hrať aj sedemdesiatnici či osemdesiatnici.

- Šach je skvelá rodinná hra, ktorá môže byť odovzdávaná vo vašej rodine po generácie.

ŠACH VÁM ROZVINIE SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI

1. Analytická schopnosť + schopnosť niesť následky za svoje rozhodnutia

2. Rozhodnosť

3. Kreativita

4. Práca pod časovým tlakom

5. Premýšľanie, predvídanie a plánovanie

6. Vedie k disciplíne a učí nepodceňovať nášho protivníka

7. Súťaživosť

8. Trpezlivosť

9. Koncentrácia alebo sústredenie na jednu vec dlhší čas

10. Logika, uvažovanie a intelekt

Vďaka šachu

- sa stávate kreatívnejším a rozhodnejším človekom,

- začínate viac plánovať a predvídať,

- dokážete sa viac koncentrovať a ste trpezlivejší.

Väčšina ľudí často trpí mylnou predstavou, že šach hrajú iba inteligentní ľudia. V skutočnosti je to inak. Práve tá hra vás spraví inteligentnými. Dodáva vám hodnoty a zručnosti, ktoré budete využívať po zvyšok svojho života. Veda to dokázala vo viacerých štúdiách.

Dôležitým faktom je to, že šach je akýmsi “vyrovnávacím gólom”. Nezáleží na veku, na pohlaví, jazyku, náboženstve, rase či na sociálno-ekonomickej situácii. Šach je vyrovnávacím gólom pre všetkých. Dodáva sebadôveru, zvyšuje sebavedomie a ukazuje, že aj keď nemáme potrebné zdroje, máme potenciál uspieť

Vedci spoločne s akademikmi čoraz viac považujú šach za akýsi pokrm pre mozog, ktorý napomáha zvyšovať hodnotu IQ, zdokonaľovať čitateľské zručnosti, zlepšovať pamäť a koncentráciu, a údajne je dokonca schopný v neskorších rokoch života zabrániť vzniku demencie či iných chronických porúch mozgu.

Šach má 64 políčok, 32 figúrok, jasne stanovené pravidlá o tom, čo môžete urobiť, ako aj zásady, ktoré by ste mali dodržiavať a z času na čas aj porušiť. Máte na to kreativitu.

“Riešenie problémov je pre deti veľmi dôležité. Deti sa musia naučiť disciplíne, za pomoci ktorej sa budú môcť na riešenie problémov sústrediť. Nikto iný im v tom nepomôže. Je to naozaj len na vás, aby ste to zmenili. Ak to bol dobrý ťah, vyhráte, no ak to bol zlý ťah, prehráte. Vďaka šachu sa naučia pocitu zodpovednosti a to nie spôsobom, že im budeme o zodpovednosti rozprávať, no spôsobom učenia a hraním súťaživých hier.”

(Garry Kasparov – ruský šachový veľmajster narodený v Baku a bývalý majster sveta v šachu. Mnohí ho považujú za najväčšieho šachového hráča všetkých čias. Dokázal sa udržať v svetovom rebríčku na 1. mieste 255 mesiacov.)

“Jednoducho verím, že šach je skvelým vzdelávacím nástrojom pre deti a zároveň sa môže stať veľmi príjemnou rodinnou hrou. Môže sa to v niektorých ohľadoch podobať jazyku, ktorý sa kedysi učili – dieťa sa popritom učí a zároveň aj baví. Bez ohľadu na to, do ktorej krajiny idete, vďaka šachu si môžete vytvoriť nové priateľstvá, či už na vlakovej stanici, v parku, alebo kdekoľvek inde.”

(Judit Polgar – maďarská šachová veľmajsterka, považovaná za najsilnejsiu šachistku všetkých čias. V septembri 2015 ukončila svoju kariéru.)

“Momentálne medicínska veda ešte stále nemá odpoveď na chorobu, akou je napr. demencia. Doposiaľ nejestvujú lieky, ktoré by mohli zabraňovať vzniku Alzheimerovej choroby, avšak bolo preukázané, že hranie šachu je schopné spomaľovať progres tejto choroby u pacientov starších než 75 rokov.”

(Franco Campanella DO – neurológ z AdvocateHealthCare)

Zobraziť menejZobraziť viac
39,50 €
52,80 €

Poskytuje
Tagy
Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x
39,50 €
52,80 €

Poskytuje
Tagy

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť

14