Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Silvester v Au Cafe pre 4. Oslávte príchod nového roka v exkluzívnych priestoroch priamo na nábreží Dunaja v Bratislave

Au Cafe
0 / 5
25
Popis ponuky

Podrobnosti o zľave Zažite silvestrovský večer ako sa patrí a rezervujte si stôl pre Vašu partiu v exkluzívnej reštaurácii Au Café s výhľadom na Dunaj, staré mesto a jedinečný polnočný ohňostroj. Čaká na Vás vynikajúce menu a sprievodný program. Bežná cena: 55 € na osobu, teraz s kupónom ZlavaDna 4 osoby len za 165 €, čím ušetríte 55 €.

Tešiť sa môžete na toto vynikajúce silvestrovské menu:

AU CAFE

Reštauráciu Au Cafe nájdete na petržalskom brehu Dunaja pri sade Janka Kráľa, neďaleko mosta SNP. Personál reštaurácie sa bude snažiť, aby každá Vaša návšteva bola pre Vás nezabudnuteľným zážitkom. Zameriava sa predovšetkým nataliansku kuchyňu a má nesmierne bohatú históriu.



HISTÓRIA

Bola postavená už v roku 1827, odkedy slúžila ako obchod s kávou. Neskôr k nej bola pridaná aj reštaurácia. Vyše 100 rokov Au Café fungovala ako reštaurácia a obchod s kávou. V polovici 20. storočia začala budova chátrať a upadať, čo viedlo k jej asanácii začiatkom roku 1966.

Traduje sa historka, podľa ktorej budovu dali asanovať preto, lebo sa počas otváracích hodín prepadol strop. Po asanovaní budovy sa na jej mieste plánovala výstavba polyfunkčnej budovy, zo zámeru sa nakoniec upustilo. Po zmene režimu v roku 1989 sa viackrát uvažovalo o jej znovupostavení.

Prvou fázou bola stavba základov pre novú budovu (s odlišnou dispozíciou oproti pôvodnej budove) v prvej polovici 90. rokov. Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov vtedajší majiteľ vo výstavbe nepokračoval.

Až na začiatku 21. storočia odkúpil pozemok Ľubo Roman (majiteľ neďalekého Leberfingeru), ktorý nechal budovu dostavať a otvoril v nej reštauráciu nadväzujúcu na tradíciu starého Aucafé.

Budova sa nachádza na brehu rieky Dunaj, odkiaľ ponúka výhľad na historické centrum Bratislavy a na Bratislavský hrad.



  • 1827 - otvorenie novej kaviarne na pravom brehu Dunaja s názvom Au Café
  • 1857 - vlastníkom objektu sa stáva Roth a v roku 1871 hostinský František Pohl
  • 1890 - Anton Apfel zavádza v Au Café okrem kaviarne aj reštauráciu
  • 1896 - Karl von Palugyay pozdvihuje Au Café na úroveň honosnejšej reštaurácie
  • 1919 - novým majiteľom je Otto Kolln, ktorý dáva Au Café noblesu veľkomesta
  • 1927 - v dňoch 31.7.-18.8. sa konajú veľkolepé oslavy. Au Café má 100 rokov
  • 1960 - dlhodobý úpadok objektu zavŕšila asanácia
  • 2003 - 12.septembra bolo Au Café znovu slávnostne otvorené

3D virtuálna prehliadka

Profil šéfkuchára - Daniel Hrivňák

Začínal ako šéfkuchár v širšom centre Bratislavy v Zorno Restaurant. Jeho rukopis na jedlách si všimla aj Slovenská televízia, s ktorou spolupracuje dodnes a podieľa sa na rôznych reláciách. Jeho ambicióznosť postrehol aj niekdajší executive chef Red Monkey Group Marek Ort a ponúkol mu spoluprácu ako jeho Sous Chef. Bol poverený chodom talianskej reštaurácie PAPARAZZI a po jeho boku absolvoval významné eventy, akými je aj napríklad Ples v Opere. Neskôr sa prepracoval až na pozíciu šéfkuchára Paparazzi a pod jeho vedením sa realizovali aj cateringy spoločnosti RMG.

Po pol roku fungovania na tomto poste využil možnosť sebarealizácie v hoteli Holiday Inn v Trnave, kde povýšil miestnu gastronómiu na vysokú úroveň. Vďaka jeho tvrdej práci a dobre zostavenému týmu sa postupne podarilo navrátiť hotelu klientelu. Niekoľkonásobné výmeny riaditeľov v hoteli sa však dotkli aj jeho práce a následne ukončil spoluprácu s hotelom Holiday Inn Trnava. Tento fakt ho posunul o krok vpred a v súčasnosti jeho služby executive chefa využíva jedna z prominentných reštaurácií v Bratislave AuCafe.

Daniel je členom Gourmet Klubu a od roku 2005 držiteľom osvedčenia Diner Amical – Confrerie de la chaine des Rotisseurs. Každoročne sa zúčastňuje na live show SLOVAK FOOD FESTIVAL. Je víťazom súťaže Incheba Gastro cup 2011, držiteľom zlatej medajle Incheba Gastro Cup 2012, rovnako držiteľom bronzu Tatranský kuchár 2012 a semifinalista Česko-Slovenskej sútaže Primerba cup 2012. V roku 2013 sa zúčastnil medzinárodnej sútaže Biser Mora na Chovátskom ostrove Brač, kde v konkurencii 80 šéfkuchárov obsadil celkové 13 miesto. Taktiež je absolventom kurzou Barry Callebaut 2011 v Poľsku, Barry Callebaut 2012 v Belgicku a Molecular Base v Prahe 2013.

www.au-cafe.sk
165 €
220 €

Kúpené
5x
Poskytuje
Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x
165 €
220 €

Kúpené
5x
Poskytuje

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť

34
45
48
54