Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Leto plné zážitkov v Chateau Hunting *** s privátnym wellness, e-bicyklami a pozorovaním zveri.

6
Popis ponuky

Obec Hontianske Nemce sa rozprestiera v údolí rieky Štiavnica, v južnej časti stredného Slovenska, 10 km juhozápadne od Krupiny. Leží na križovatke ciest od miest Levice, Šahy, Zvolen a Banská Štiavnica. Obec tvoria sídelné útvary: Hontianske Nemce, Majer, Rakovec a Sitnianska Lehôtka.

Kostolík na Viniciach – kultúrna pamiatka – je zasvätený sv. Urbanovi a sv. Donátovi. Je to gotická stavba z polovice 15. storočia. Hlavný oltár je renesančno-barokový z rokov 1660 – 80. Dvakrát ročne sa tu konajú púte – uctievanie patrónov viníc – 25. máj na sv. Urbana a koncom augusta na sv. Donáta.

Mariánsky stĺp – pod č. Ss/2263, umiestnený v parku, z druhej polovice 18. storočia v rokokovom slohu. Na štvorcovej podeste je stĺp s kompozičnou hlavicou, na stĺpe je socha Madony Panny Márie Pomocnice kresťanov.

Rímskokatolícky farský kostol zasvätený sv. Martinovi – pod č.1095, postavený v prvej polovici 13. stor. kostol je typu trojloďovej románskej baziliky, obohnaný opevneným múrom. Neskôr nadobudol prvky gotiky, v renesančnom slohu bol postavený chór, sakristia a veža je baroková.

Súsošie Kalvária – pod č. Ss/H/4897, umiestnené na cintoríne pri kostole z prvej polovice 19. storočia, klasicistická s barokovými prvkami. Skladá sa z troch od seba vzdialených samotných krížov v strede s Ukrižovaným po stranách s lotrami. Po stranách Ukrižovaného sú samostatne stojace sochy sv. Jána a Panny Márie.

Do 15 minút autom sa nachádza kúpeľné mesto Dudince, kde si môžete dopriať liečebné procedúry v rímskych kúpeľoch (nachádza sa tu liečivá voda kde podobné zloženie je LEN vo francúzskom ViCHY či travertínový usadený kameň). Taktiež sa tu môžete kochať výhľadom na krásne vinohrady či navštíviť vínne pivnice. Ďalšie destinácie, ktoré stoja za návštevu sú pamiatková rezervácia Stará Hora zapísaná v UNESCO, Bzovík, Levice - hrad, svätý Anton - kaštieľ poľovnícky (arborétum), Brhlovce - historické kamenné obydlia.

V Banskej Štiavnici je toho na videnie ešte viac, napr. Starý a Nový zámok, kalvária, najväčší pohyblivý drevený betlehem v strednej Európe, pre zamilovaných Dom Sládkovičovej Maríny, bane, jazerá ľadovcového pôvodu...

Zobraziť menejZobraziť viac
Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť