Ponuky v okolí

Character may be manifested in the great moments, but it is made.

Zážitkový pobyt v Novohrade s plnou penziou, návštevou 2 hradov, unikátneho vodopádu, zámku a minizoo.

ProMART
0 / 5
30
Popis ponuky

Hrad Šomoška, Fiľakovský hrad, Haličský zámok.

Prvý historický príbeh vám ponúkneme na Hrade Šomoška. Zrúcanina hradu leží priamo na slovensko-maďarskej hranici pri obci Šiatorská Bukovinka. Vedie k nemu náučný chodník Šomoška. Výstup trvá asi 45 minút a je pozvoľnou prechádzkou. Vedie popri úžasnom prírodnom celoeurópskom unikáte – Kamennom vodopáde, ktorý pozostáva z vejára čadičových stĺpov.

Ďalšou zastávkou je Fiľakovský hrad. Atrakciou hradu je slávna päťposchodová Bebekova veža s hradným múzeom, z ktorej si vychutnáte nádherný výhľad na celé mesto Fiľakovo a jeho okolie. Určite vás očarí aj tento príbeh hradu, napríklad ako v dávnych časoch odolával tatárskym a tureckým nájazdom. Zaujímavosťou sú sprístupnené podzemné chodby, ktoré vám dotvoria historickú atmosféru o miestnych udalostiach 2. svetovej vojny.

Našou poslednou zastávkou je renesančno-barokový skvost – Galicia Nueva - zámocký hotel. Právom si zaslúži pomenovanie Perla Novohradu. Bol vyhodnotený ako jeden z najromantickejších historických hotelov v Európe. Napriek tomu, že slúži zámok ako hotel, je možné si ho prezrieť formou fascinujúcej komentovanej prehliadky. Tu zažijete pravú atmosféru historickej elegancie. Jeho exkluzívny vzhľad spolu so zámockým očarujúcim parkom je ideálnym zakončením hradných potuliek v našom regióne.

Piknik v zámockom parku ho skvele doplní.

A nezabudnite, cestou do parku je zaujímavá zastávka mini-zoo s rozkošnými domácimi zvieratkami.

Zobraziť menejZobraziť viac
234 €
334 €

Recenzie k ponuke (0)

0,00/5Nehodnotené
Hodnotené 0x
234 €
334 €

Aj tieto ponuky by sa vám mohli páčiť